Hoewel Noa Neal onlangs nog het beste van zichzelf gaf op het podium van Sing Again, gaat de zangeres op persoonlijk vlak nog steeds door de hel.

Lutgarde, de moeder van Noa kreeg begin 2023 namelijk een hersenaneurysma en belandde vervolgens in een coma. “Alles werd overhoopgegooid, mijn leven stond on hold”, gaat Noa van start in Dag Allemaal. “Chris en Katerine Avgoustakis wisten waar ik doorging, zij hebben elk een ouder op jonge leeftijd moeten afgeven en daarom voelde ik me extra met hen verbonden. Nog steeds hebben we een WhatsAppgroep met alle kandidaten. Ik ben dankbaar en blij dat ik heb deelgenomen.”

Door het plotselinge wegvallen van haar moeder moest Noa noodgedwongen haar bedrijf Satelliet Belgium overnemen. “Satelliet Belgium is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Ik werkte al 13 jaar mee in ons bedrijf. We zijn gespecialiseerd in hospitality furniture. Het is dus niet dat ik er niets van wist, maar het was toch een grote stap om te zeggen: ‘Ik neem mama’s functie van zaakvoerder over.’ In het begin was het even zoeken, tussen de ziekenhuisbezoeken door en de zorg voor mijn familie. Zeker voor papa was de klap enorm, hij is al van zijn 15de samen met mama. Zij was altijd onze steunpilaar, ambitieus, warm, een echt moedertje dat voor iedereen zorgde. En ineens viel zij weg.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.