Emma Bale’s ‘Split’ biedt volgens HUMO een diepgaand inzicht in de ervaringen van kinderen van gescheiden ouders. 

In de podcast komen verschillende jongeren aan het woord, waaronder Thibau Nys en ‘Thuis’-acteur Bram Spooren, die hun verhalen delen over het opgroeien in een gesplitst gezin. De focus ligt op de emotionele impact van een scheiding en hoe deze jongeren hun leven vorm hebben gegeven ondanks de uitdagingen. “De ochtend dat de scheiding in alle kranten stond, ging ik met een klein hartje naar school,” deelt Thibau Nys, waarmee hij de realiteit van opgroeien in de schijnwerpers benadrukt. De podcast biedt een broodnodige stem voor jongeren die soortgelijke ervaringen doormaken en stimuleert belangrijke gesprekken binnen families. 

Emma en haar gasten tonen heel goed de veerkracht én het aanpassingsvermogen van kinderen die jammer genoeg geconfronteerd worden met de scheiding van hun ouders.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.