Tuur De Weert en Jaak Van Assche vertellen uitgebreid over hun langdurige vriendschap en recente rollen. “Na elke draaidag van ‘Familie’ zeg ik thuis dat het heel plezant was,” vertelt Tuur. 

Hij beschrijft in Het Laatste Nieuws hoe hun vriendschap begon: “Meer dan zestig jaar geleden leerden we elkaar kennen en merkten dat we gelijkgestemden waren.” Over hun tijd samen in ‘De collega’s’ zegt Jaak: “Die serie veranderde onze levens, plots waren we bekende Vlamingen.” 

Tuur deelt: “We speelden samen in het Mechels Miniatuur Theater en reden altijd samen naar repetities en voorstellingen.” Hun vriendschap is meer dan alleen werk: “We hebben ook veel oudejaarsavonden samen gevierd en gaan nog steeds bij elkaar op de koffie,” deelt Jaak in Het Laatste Nieuws. 

Tuur wil nog toevoegen: “Voor ‘F.C. De Kampioenen’ reisden we samen naar Frankrijk en Zuid-Afrika. Die tijd was echt bijzonder voor ons.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.