Wanneer je een trektocht doet door Groenland in de koude en de sneeuw, dan heb je ook niet meteen veel bereik met je gsm. Het is een ideale detox en dat kunnen de kandidaten van ‘De Expeditie: Groenland’ bevestigen.

Ook Pommelien Thijs vond het geweldig. Nooit eerder was zij al twee weken compleet onbereikbaar, of toch niet dat ze zich kan herinneren.

“Dat ik daarvoor naar Groenland moest, is absurd. Ik begrijp dat sociale media belangrijk zijn en ook fijn voor de fans, maar even zonder deed deugd. Deconnecteren is belangrijk voor de mentale ­gezondheid en ik zou ongelukkig worden mocht ik dat nooit meer kunnen doen”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Er zijn veel mooie herinneringen gemaakt tijdens de opnames van het programma. Maar er zijn toch een aantal dingen die Thijs het meeste zullen bijblijven.

“Het besef dat de natuur baas is. De impact en wisselvalligheid van de natuur zijn niet te onderschatten. Hoe je daar ’s ochtends kon opstaan met een zonnetje en ’s avonds in een sneeuwstorm ­terecht kan komen, dat is absurd. Het toont onze menselijkheid, onze nietigheid. Die oerkracht, dat ga ik nooit vergeten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.