Aster Nzeyimana werkt sinds een aantal maanden voor VTM nadat hij een overstap maakte en de VRT verliet. Op VRT kreeg hij de kans om naast het sportnieuws ook ‘The Greatest Dancer’ te presenteren en dat smaakte dus naar meer.

“Eigenlijk hadden ze me dat beter niet aangeboden”, lacht Aster in Dag Allemaal. “Maar serieus, daar besefte ik: dit wil ik de rest van mijn leven ook doen. Bij VTM heb ik toch meer keuze wat dat soort shows betreft, dat is hun sterkte en dat is wat mij enorm aanspreekt in de zender.”

Enkele jaren geleden waren Aster en zijn vriendin Lize Feryn al te zien als robots in ‘The Masked Singer’ en dat was zo’n positieve ervaring dat Aster een overstap naar VTM volledig zag zitten.

“Toen heb ik beseft: het gras is groen op de VRT, maar er is meer dan mijn voetbalbubbel, en aan de overkant is het ook plezant. Ze zijn drie jaar geleden al eens komen praten en ik heb toen gezegd dat ik iets als ‘The Voice’ wel zag zitten. Maar ik zat wat in de knoop met mijn geloofwaardigheid, als voetbaljournalist heb ik daar hard voor moeten strijden en dat wou ik niet zomaar opgeven. Ik wou geen foute beslissingen nemen. Maar nu zit ik in de luxepositie dat ik van alles eens kan proeven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.