Stoppen met het drinken van alcohol heeft veel voordelen. Je gezondheid wordt er niet alleen beter op, je spaart ook nog eens veel geld uit. Alcohol blijft immers behoorlijk duur, zeker wanneer je graag een cocktail of een whisky-cola bestelt.

“Been there, done that. Ook je portemonnee wordt blij wanneer je alcohol uit je leven bant. Ik denk dat ik door tien jaar niet meer te drinken al zeker een kleine auto heb uitgespaard. En met dat geld kun je nog vaker op reis gaan, toch”, lacht Frank Galan in Primo.

Het helpt natuurlijk ook als je partner geen alcohol drinkt, waardoor je niet in de verleiding komt. Frank is al twintig jaar samen met Christel en zij heeft nooit alcohol gedronken.

“In het begin van onze relatie zag ze me soms beneveld als we bijvoorbeeld op restaurant zaten. Dat moet voor haar niet leuk geweest zijn, besef ik nu. Want terwijl zij dan wou gaan slapen, wilde ik nog blijven. Ik dacht dat ze dit leuk vond, maar voor een niet-alcoholische partner is dit niet prettig. Doordat we nu beiden een nuchtere levensstijl hebben, zijn we nog dichter naar elkaar toe gegroeid.”

Stoppen met alcohol drinken, makkelijk is het niet, dat weet Frank ook. Daarom heeft hij nog een goed advies. Houd vol, want het begin is het moeilijkste. Maar naarmate de dagen zonder alcohol zich opstapelen, zul je merken dat je meer energie hebt, beter slaapt en emotioneel stabieler bent. Blijf dus gefocust op de positieve veranderingen in je leven die voortkomen uit het stoppen met alcoholgebruik. Ik geloof ook niet in afbouwen of minder drinken. Gewoon cold turkey stoppen is de beste manier!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.