William Boeva heeft het niet altijd makkelijk gehad. Nu is hij een populair comedian in Vlaanderen, maar tussen zijn 16 jaar en 20 jaar heeft hij diep gezeten, heel diep. Toen was zijn mantra ‘Misschien Morgen’. Misschien morgen als in: misschien kap ik er morgen wel mee.

“Ik heb tijdens de coronacrisis soms ook gedacht: misschien morgen, William. Ik héb al een lichaam dat met een heleboel uitdagingen komt. Als je hoofd dan ook nog eens gaat tegenstribbelen, is het niet onlogisch dat je je afvraagt: waarom doe ik dit nog? Het besef dat je de stekker eruit kunt trekken wanneer je dat wilt – ‘Het is mijn beslissing!’ – is een bevrijdende gedachte voor iemand die niet altijd aan het stuur van zijn eigen leven zit”, zegt Boeva in Humo.

Gelukkig zijn die gedachten nu een beetje verdwenen en zit Boeva iets beter in zijn vel. Hij tourt binnenkort rond met een nieuwe comedyshow. De eerste ‘Megalomaan’ dateert al van 2015.

“Het laatste wat ik wil, is dat iemand denkt dat ik vol ben van mezelf. Terwijl ik eigenlijk één en al twijfel ben. Bij elke nieuwe voorstelling ben ik ervan overtuigd dat het mijn laatste wordt: ‘Deze keer gaan ze inzien dat ik het niet kan!’ En zelfs al krijg ik honderd staande ovaties, dan denk ik nog: er zijn collega’s die er honderdentien hebben gekregen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.