Soms is William Boeva heel erg onzeker over zichzelf. Hoewel zijn drie vorige zaalshows elke keer goed onthaald zijn, denkt Boeva steeds dat er collega’s zijn die het toch nog altijd beter doen dan hem.

“Het zit ten dele in mijn hoofd, hoor. Maar: ik heb een waanzinnig goed jaar achter de rug, en toch heb ik geen enkel eindejaarslijstje gehaald. Zelfs in de ‘Wie heeft u het meest doen lachen?’-longlist van Humo’s Pop Poll was ik niet te vinden. Ik ben niet verzuurd, hè. Maar de vaststelling dat ik zelden of nooit voor iets word genomineerd, doet niet echt wonderen voor mijn zelfvertrouwen. Net zoals het feit dat ik nooit als eerste word gevraagd voor een structurele rol in een tv-show. Story of my life: ik ben nooit de eerste keuze”, zucht Boeva in Humo.

William Boeva wil niet gezien worden als alleen maar die dwerg, of die persoon met een beperking. Hij zou veel liever hebben dat er meer inclusie is in onze maatschappij. Dat iedereen tot één grote groep behoort en waarbij geen onderscheid wordt gemaakt.

Boeva kan heel erg kwaad worden om zo’n situaties, omdat hij ze zelf heeft meegemaakt. Zo was er ook de nieuwe musical van Studio 100, Sneeuwwitje, waar hij bewust over heeft gezwegen.

“Studio 100 wilde voor de zeven dwergen graag zeven mensen met dwerggroei casten. Die discussie heb ik bewust vermeden. Ter zelfbescherming. Soms móét ik mijn ogen even sluiten. Ik ben de drek nog niet vergeten die Peter Dinklage (Tyrion Lannister in ‘Game of Thrones’, red.) in 2022 over zich heen kreeg toen hij Disneys liveactionversie van ‘Sneeuwwitje’ durfde te bekritiseren. En ik ben de backlash van mijn eigen open brief nog altijd aan het uitzweten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.