De vraag voor een deelname aan ‘De Expeditie: Groenland’ kwam voor Tine Embrechts op het juiste moment. Zij was de sprankel in het leven een beetje kwijt en vooral de sprankel die ze voelde voor haar kinderen en haar man Guga Baul.

‘The Masked Singer’ of ‘De Expeditie’, geen uitdaging is te moeilijk of te zwaar voor Tine. Al heeft het tweede toch een grote impact gehad op haar.

“Het is zo véél geweest: zo vreselijk zwaar, maar ook zo wondermooi. Ik heb veel bijgeleerd, dus ik ben superdankbaar dat ik erbij mocht zijn”, klinkt het in Dag Allemaal.

Velen verklaarden haar voor gek dat ze had toegezegd, want het is geen tocht voor watjes. Maar lang heeft Tine er niet over moeten nadenken.

“De reis kwam voor mij op een moment in mijn leven dat ik echt voelde… dat ik zin had om even uit te breken. Ik was altijd alles aan het doen wat er van mij als moeder verlangd wordt. Tussendoor acteerde ik, zong ik en wat nog allemaal meer.”

Tine zat niet goed in haar vel en dat toch al voor een lange tijd. Ze voelde geen vuur meer in alles wat ze deed. “De echte sprankel of het vuur waar ik op leef, die ik zeker ook in mijn job nodig heb en voel voor mijn kinderen en mijn man… Die was weg door de vermoeidheid. De leeftijd speelt ook, zeker? Ik kan er mijn vinger niet op leggen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.