Het zag er even niet zo goed uit voor Tine Embrechts. Ze voelde geen sprankel meer om mama te zijn of een goeie partner en het vuur leek even uit Tine te zijn verdwenen.

Maar dankzij haar deelname aan ‘De Expeditie: Groenland’ vond ze die sprankel terug en bruist ze weer van de energie. De actrice stevende toen af op een burn-out en daar moest iets aan gedaan worden.

“Het had die richting uit kunnen gaan, zeker. Misschien was het meer een existentiële crisis, al klinkt dat heel zwaar. Maar inderdaad, ik moest even weg van alles. Ik had echt tijd voor mezelf nodig”, zegt Tine in Dag Allemaal.

Andere mensen gaan eens naar de sauna of eventjes een weekendje weg, maar Tine zette meteen de grote middelen in om wat me-time te krijgen en ging in op het aanbod van het programma.

“Zomaar uit het niets had ik die vrije tijd voor mezelf nooit durven opeisen. Ik zou nooit hebben gezegd: ‘Laurent ik wil twee weken weg, want ik heb even me-time nodig.’ Die luxe zou ik mezelf niet gegund hebben. Maar in dit geval: ik ging meewerken aan een programma, hé. Laurent zei ook direct: ‘Jij móet dat doen!’ Mooi hé, dat is ook elkaar graag zien, elkaar iets gunnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.