Deze week loopt ‘Francisco Desir’ op tv. In deze documentaire gaat de #LikeMe-zanger op zoek naar zijn roots. Een erg confronterende zoektocht zo valt af te leiden uit een artikel in De Morgen, aangezien de zanger er als baby te vondeling werd gelegd.

Francisco wou te weten komen waar hij geboren was, wie zijn biologische ouders waren en of deze überhaupt nog leven. In deze vierdelige docureeks laat de acteur zich van een heel andere kant zien dan dat we van hem gewend zijn in de populaire reeks #LikeMe.

Oorspronkelijk wou de jonge ster al vroeger deze reis ondernemen maar corona gooide destijds helaas roet in het eten. “Twee jaar later vertelde ik mijn verhaal aan een vriend en die vond dat ik daar meer mee moest doen dan gewoon de reis maken. Met mijn goede vriend en regisseur Tim Tieleman heb ik een trailertje in elkaar geknutseld. De VRT zei meteen ja en zo konden Tim en ik vorig jaar aan mijn zoektocht beginnen, in het jaar waarin ik 21 werd.”

“Ik was misselijk van de stress om de trailer te lanceren”, gaat Francisco verder. “Maar de reacties zijn hartverwarmend. Ik krijg al de hele dag berichtjes van mensen die zelf geadopteerd zijn en mij willen vertellen over hun ervaringen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.