“Het leven is meer dan werken”, tot dit inzicht kwam Sam Gooris na het eerste seizoen van expeditie Gooris. Een valkuil waar zijn vrouw Kelly al meermaals voor had verwittigd aangezien ze hetzelfde destijds bij haar vader zag. “Zo ga je veel missen”, zei ze hem vaak.

Wanneer Sam zijn vrouw op een dag vroeg wat ze wou voor haar veertigste verjaardag, antwoorde Kelly: “Niets, ‘Ik wil gewoon u. Met ons vieren eens écht op vakantie gaan. Da’s ’t schoonste cadeau dat je me kan geven”, zo staat in Dag Allemaal te lezen.

“We zijn dan voor zes dagen weggegaan”, gaat Kelly verder. “Sam maakte toen al goede voornemens: ‘De kinderen zijn zo groot aan het worden, we gaan dat elk jaar doen’, zei hij. Maar dan kwam corona, en Kenji en vooral Shania kregen het lastig. ‘Ik ga 21 worden en heb nog niets van de wereld gezien’, zei ze. Zo kwam ik op ’t idee om een gezinsreis ineen te steken, en daar is ‘Expeditie Gooris’ uit gegroeid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.