In Dag Allemaal staat te lezen dat Gloria Monserez al bijna twee jaar geleden besloten heeft om afstand te doen van sociale media. Een goede beslissing zo blijkt want de jonge ster is nu minder bezig met haar gsm én ze heeft tegenwoordig meer tijd voor familie en vrienden.

Ook Viv Van Dingenen is van mening dat het beter is om offline te leven. “Ik zou bijna durven zeggen dat ik de sociale media haat”, zei ze onlangs in een interview op de Erasmushogeschool Brussel. “Ze slorpen onze tijd op. Mensen lijken te vergeten dat er naast de digitale wereld ook een gewone wereld is.”

Volgens de actrice zijn sociale media een ballast, ze vindt het dan ook erg jammer dat ze zo prominent aanwezig zijn in onze levens.

“Altijd bereikbaar moeten zijn en alle bagger kunnen lezen, ik word er niet gelukkig van. Volgens mij hebben ze een enorm negatieve invloed op mentale gezondheid. Het maakt mensen onzeker”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.