Wanneer Flair aan Stephanie Planckaert vraagt of ze complexen heeft over haar uiterlijk, geeft het tv-gezicht aan dat dit niet echt het geval is omdat ze niet zo bezig is met hoe ze eruitziet.

“Daar wordt in onze maatschappij ook wat te veel aandacht aan besteed”, gaat ze van start. “Ik ben net heel blij als ik zonder make-up en met comfortabele kleding kan rondlopen. Ik stel mezelf eerder in vraag op innerlijk vlak. Reageerde ik wel correct op bepaalde situaties of heb ik het wel goed gedaan?”

Erg vatbaar voor het perfecte plaatje of schoonheidsidealen is Stephanie dus niet. Ze heeft, naar eigen zeggen, ook nooit de behoefte gehad om iets aan zichzelf te laten veranderen. “Ik ga ook wel naar de kapper en schmink me, maar ik doe dat voor mezelf en niet om te voldoen aan een bepaald ideaalbeeld. Rimpels komen uiteindelijk toch hoor, dus waarom die angstvallig laten wegspuiten uit vrees er iets ouder uit te zien? Is het niet net charmant dat je aan een gezicht ziet dat je veel gelachen hebt in je leven?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.