In “Een Echte Job” zien we Stephanie Planckaert stralen als verpleegster op de afdeling thoraxheelkunde. Hoewel ze geen medische opleiding genoot, stond het tv-gezicht wel aardig haar mannetje. Ze had natuurlijk de ervaring van drie kinderen waarop ze kon terugvallen, “Vingers tussen de deur, gevallen op het hoofd, brandwonden, noem maar op!”, geeft ze lachend aan in Flair.

Waar ze echter niet op voorbereid was, was het emotionele luik van de job. “Jij bent het eerste aanspreekpunt, terwijl er niet altijd veel tijd is om met iedereen een gesprek te voeren tijdens hun ronde. Mensen zien afzien vond ik het moeilijkste.”

Het moeilijkste moment kende de Planckaert-dochter toen de camera’s niet draaiden: “Ik stond in de lift en een man begon een praatje te maken. Hij vertelde dat zijn vrouw op de afdeling naast ons lag en terminaal was. Dat kwam hard binnen. Op zo’n moment besef je dat daar dagelijks mensen sterven. Ook op mijn afdeling zag ik mensen soms heel snel achteruitgaan. Ik bleef hen nadien berichtjes sturen om te vragen hoe het met hen ging of de collega’s hielden me op de hoogte. Ik trok me dat enorm aan”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.