In Dag Allemaal staat te lezen dat Kamal Kharmach niet goed kan omgaan met complimenten. De komiek ziet namelijk enkel maar het negatieve aan zichzelf, wat er beter zou kunnen.

“Professioneel is dat een heel goede reflex, want ik stop niet tot het goed genoeg is”, legt Kamal uit. “Maar ik heb gelukkig wel geleerd om het daarna los te laten. Niet iedereen moet een workaholic zijn, denk ik nu. Toch: ik heb nog nooit met een compleet tevreden gevoel naar een programma van mij gekeken. Altijd denk ik: ‘Ik wil een nieuw seizoen maken, want dat en dat kan nog beter’.”

Toch is hij er zich van bewust dat hij af en toe wat meer zou moeten leren genieten. “Tegen mezelf zeggen: je bent een Marokkaan uit Borgerhout die aan 1,3 miljoen Vlamingen heeft uitgelegd wat een Vlaming zijn betekent met je eigen versie van de ‘Vlaamse canon’. Wees trots.”

Complimenten geven, is dan weer iets wat de sympathieke komiek wel erg graag en veel doet. “Misschien om te compenseren dat ik er zelf geen wil”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.