In een openhartig interview met Dag Allemaal vertelt Kamal Kharmach dat, ondanks het feit dat hij vaak zelf lacht over zijn overgewicht, dit toch een litteken is.

“Ik ben altijd dik geweest, ik ben eigenlijk nooit echt gelukkig geweest over wie ik ben en hoe ik me voel, ik heb mezelf nooit echt aanvaard”, gaat de komiek van start. “Hoe kan ik dan gelukkig zijn met hoge kijkcijfers? Als je de basis nog niet hebt, als je muren nog niet in orde zijn, dan kan je nog niet beginnen te schilderen. Ik merk dat hoe meer ik professioneel bereik, hoe harder ik dat begin te voelen, hoe groter het contrast wordt.”

In het verleden is Kamal een aantal keer drastisch vermagerd, maar dit voelt voor hem eerder als een vicieuze cirkel aan. “Als ik me goed voel, vermager ik en dan ben ik beter gezind. Als ik me slecht voel, begin ik weer te veel te eten en word ik weer dik en voel ik me nog slechter.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.