In een openhartig interview met Dag Allemaal vertelt Kamal Kharmach dat hij nooit voor zichzelf heeft geleefd. Aangezien de komiek de oudste zoon was in een Marokkaans gezin, werd er steeds enorm veel druk op hem gelegd. “Na het middelbaar moest ik naar de universiteit, daarna ben ik vrij snel getrouwd, misschien te snel, omdat mijn ouders dat wilden. Er kwamen direct kindjes.”

Hoewel Kamal zielsveel van zijn kinderen houdt, heeft hij het gevoel dat hij nooit iets écht voor zichzelf gedaan heeft in zijn leven. “Als ik een fout maak bijvoorbeeld, voel ik me superslecht en schuldig”, gaat hij verder. “Ik kan niet slapen als ik weet dat iemand teleurgesteld is, dat vreet echt aan mij. Gaandeweg zijn er in mijn leven littekens gekomen. Los van mijn obesitas, mijn lichaam, is er een gat dat ik niet opgevuld krijg, ook niet met 1,3 miljoen kijkers.”

Door al dit harde werk is de komiek bang dat hij te weinig tijd met zijn geliefden doorbrengt. “Ik denk dikwijls: ‘Ik moet meer bij mijn papa zijn. Stop gewoon met tv en ga bij je papa zitten!’ Wat ben ik met al dat geld als papa er niet meer is? Of als mijn kinderen niet gelukkig zijn? Ze worden ook zo snel groot. Soms kijk ik naar filmpjes en zeg ik: ‘Stop met groeien! Blijf gewoon zo, ik onderhoud je wel de rest van mijn leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.