Martine Jonckheere en haar echtgenoot Filip zijn ondertussen al meer dan veertig jaar een onafscheidelijk paar. Wanneer de reporter van Primo aan de actrice vraagt of haar echtgenoot een romanticus is, geeft Martine aan dat hij dit absoluut niet in de traditionele zin van het woord is. Zo zou ze de eerste twintig jaar van haar leven zelfs nooit een boeket bloemen gekregen hebben.

“Ik ben altijd averechts geweest. Als iemand iets verwacht, dan doe ik het niet”, verklaart Filip. Gelukkig houdt Martine van mensen die niet binnen de lijntjes kleuren en houdt ze er wel van als er een beetje een hoek af is, zo geeft ze zelf aan.

Ook Valentijn heeft het koppel bijvoorbeeld nog nooit gevierd, aangezien ze dit te commercieel vinden. “Maar gezellig samen in de zetel zitten, onder een dekentje naar een film kijken, ineens elkaar vastpakken en elkaar in de ogen kijken, en zonder een woord te zeggen, elkaar zien denken: ‘Het is toch zalig dat wij samen zijn!’ Dat is voor mij pure romantiek en dat overkomt ons dagelijks.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.