Martine Jonckheere en haar man Filip zijn ondertussen al meer dan veertig jaar gelukkig samen. Het koppel vertelt in Primo hoe ze elkaar hebben leren kennen.

“Ik studeerde er aan het conservatorium en Filip zat op de kunstschool Sint-Lucas”, gaat de actrice van start. Het was eerder bij toeval dat ze Filip op een dag uit de wagen zag stappen maar meteen kreeg ze het gevoel dat ze hem moest leren kennen. 

Vervolgens besloot ze op een dag gewoon in haar slaapkleedje aan te bellen. “Om tien uur ’s avonds was er een film op tv met Marlon Brando en ik vroeg Filip of hij er samen met mij naar wou kijken. Mijn moeder was die avond niet thuis.”

Na de film besloot het tweetal om uit te gaan naar een club in Gent waar op dat moment Ben Crabbé met zijn band The Singles aan het optreden was.

Hoewel er op romantiek vlak nog niet veel gebeurde op die eerste avond, had het paar wel een erg lang en goed gesprek in de auto. “Ik vertelde meteen dat ik, als muzikant, op mijn vrijheid stond. Zij wou net hetzelfde. Het klikte dus meteen”, besluit Filip.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.