“De Mosterd van Meus”, zo heet het nieuwe tv-project van Jeroen Meus. In Dag Allemaal vertelt de sympathieke tv-chef dat hij voor zijn nieuw programma voor een volledig andere aanpak heeft gekozen.
“De programma’s die ik tot nu toe heb gemaakt, draaiden telkens rond een thema”, gaat Jeroen van start. “In ‘Plat Préféré’ bezocht ik de familie van historische figuren, voor ‘Goed Volk’ verbleef ik in verschillende gemeenschappen en ‘Dagen Zonder Broer’ ging over rouw. Iedere keer was ik de fly on the wall, de indringer, de observator. Deze keer wilde ik een programma maken dat vertrok vanuit mezelf.” Om deze reden mag het volgens de chef in “De Mosterd Van Meus”, alleen maar over eten gaan.
Jeroen realiseerde zich dat hij in “Goed Volk”, geen enkele keer sushi had gegeten in Japan, geen enkele wijn had gedronken in Zuid-Afrika, etc. “Dat moest anders: voor dit programma trek ik de wereld in, op zoek naar inspiratie voor de komende jaren”, besluit hij.