Het zit ondertussen al zo’n zes jaar goed tussen Hanne Troonbeeckx en haar man Steffen. Lichamelijkheid speelt een belangrijke rol in hun relatie en de twee kunnen best plakkerig zijn met elkaar.

“Als we bijvoorbeeld op restaurant zitten, zullen we altijd elkaars hand vasthebben. In de zetel liggen we geplet tegen elkaar. Wandelen doen we verstrengeld. En als we gaan slapen en wakker worden, zullen we elkaar altijd een zoentje geven. Ik vind die continue verbinding belangrijk. Dat hoeft misschien niet zo intens als bij ons, maar toch”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Voor je het weet, zwakt zoiets af en ga je samenleven als broer en zus. En dat is alleen niet met het lichamelijke zo. Ook op intiem vlak kan het snel veranderen.

“Je moet het onderhouden, je moet er tijd voor maken en je moet er prioriteit aan geven. Het is een beetje zoals met sport. Doe het drie, vier keer per week en je weet dat je je achteraf super voelt. Dat geldt ook voor intimiteit. Steek er routine en regelmaat in. Je wéét waar je het voor doet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.