Er zijn veel mensen die graag ‘sorry’ willen zeggen tegen iemand, maar er zijn ook veel mensen die daar geen behoefte aan hebben of mensen die er gewoon voor zorgen dat de dingen altijd uitgesproken worden. Hanne Troonbeeckx is zo iemand.

“Eigenlijk tegen niemand, want ik probeer de dingen altijd uit te spreken. Zo heb ik een ex een paar jaar geleden bijvoorbeeld eens een mailtje gestuurd. We waren lang samen geweest, we hadden elkaar ook echt graag gezien, maar we haalden niet het beste in elkaar naar boven en dus was het opgehouden. In dat mailtje heb ik hem, heel veel jaren later, bedankt voor wie hij was en wat hij had betekend voor me”, legt Hanne uit in Het Laatste Nieuws.

Hanne weet dat ze die mail eigenlijk niet had hoeven te sturen, maar toch heeft ze het gedaan. En dat deed hem ook plezier.

“Alles was tussen ons afgerond, maar hij schreef terug hoe graag hij het had gelezen. Mensen zeggen goeie dingen over elkaar op begrafenissen. Maar je hoeft zo lang niet te wachten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.