In 2019 werd Parkinson vastgesteld bij Rob de Nijs. Hoewel de zanger daarna een aantal keer tussen leven en dood heeft gezweefd, is zijn toestand nu stabiel volgens zijn vrouw Jet. “En stabiel is prachtig. Er zijn geen griezelige dingen meer gebeurd”, zo verduidelijkt ze in Dag Allemaal.

Ondanks alles wil Jet voor Rob blijven zorgen, het idee om hem naar een zorginstelling te sturen vindt ze dan ook vreselijk. “We houden gewoon vreselijk veel van elkaar”, gaat ze van start. “Dus we kunnen de liefde pakken in elk moment. Het gaat niet meer om de grootheid. Het gaat niet meer om overal chic uit eten gaan en heel lekkere wijn drinken. Het gaat om het vasthouden van elkaar. We nemen elkanders hand dikwijls vast, we kijken elkaar aan, knuffelen… Veel intiemer kan je niet zijn als je zo voor iemand zorgt.”

Volgens Jet zijn alle lagen afgevallen van zowel Rob als van haarzelf, waardoor enkel de kern nog rest. “Het gaat gewoon nog om liefde en het goede doen voor elkaar. En dat doet Rob ook voor mij, op zijn manier. Hij kan niet meer voor me zorgen, maar hij geeft volop zijn liefde. En dat maakt de tijd met hem heel bijzonder en heel intens.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.