In Dag Allemaal staat te lezen dat Rob Vanoudenhoven een erg creatieve ziel is, die niet alleen zijn ei kwijt kan in zijn televisiewerk maar ook in de kunst. “Het waren de enige creatieve momenten waarop er geen 20 mensen me zeiden wat ik moest doen”, zo geeft hij aan.

Het eerste kunstproject van Rob waren collages van oude 18+ foto’s. “Jongeren hebben door de overvloed aan opwindend beeldmateriaal een heel verkeerd beeld gekregen van intimiteit. Ik probeer van die goorheid opnieuw iets moois te maken.”

Zijn atelier bevindt zich in de oude kantoren van de belastingen in Sint-Genesius-Rode, een gebouw dat al enige tijd leeg stond. Op een dag besloot de gemeente de ruimte ter beschikking te stellen voor artiesten en daar ging Rob zonder twijfelen op in. Ondertussen zou het atelier van de creatieve ziel zelfs al anderhalve verdieping in beslag nemen.

Een onverwacht talent van één van de meest legendarische televisiemakers van Vlaanderen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.