Bill Barberis is momenteel in Familie te zien als psycholoog Linus Vanaken, een geheimzinnig karakter waar een hoop vraagtekens rond zijn. Een rol waar de acteur erg blij mee is, zo staat in Primo te lezen omdat hij zo ook zijn terugkeer naar het soapgenre maakt. Voorheen was Bill namelijk loodgieter Toon Vrancken in Thuis.

De acteur geeft aan dat hij nog regelmatig als Toon wordt aangesproken. “Vreemd genoeg ook best vaak door anderstalige Belgen in de buurt waar ik woon”, maakt hij als kanttekening.

“Een buurtbewoonster vertelde me ooit dat haar gezin graag naar de soap kijkt om hun Nederlands wat bij te schaven. Logisch misschien, want hoe hebben wij als jonge knaap Engels leren praten? Door naar Amerikaanse en Britse series te kijken. Dat was bij mij zeker het geval.”

Zo herinnert de acteur zich dat hij vroeger veel naar Saved by the Bell keek, een serie die zeker bij hem is blijven hangen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.