De verjonging in medialandschap is volop aan de gang. Op muzikaal vlak scheren Camille en Pommelien Thijs hoge toppen en op tv zien we rijzende sterren zoals Gloria Monserez steeds meer hun plaats claimen.

In Story vertelt Koen Wauters dat hij deze verjonging wel begrijpt. “Het moeten niet allemaal oude knarren zijn op tv”, gaat hij lachend van start. “Ik denk dat je vooral een gezonde mix moet hebben. De jonge gezichten zijn de toekomst, maar de anciens hebben dan weer bakken ervaring. Het zou toch zonde zijn om dat overboord te gooien?”

Hoewel Koen zelf van plan is om zo lang mogelijk door te gaan, is er ook voor hem al een opvolgster opgestaan, namelijk zijn eigen dochter Zita. “Zita heeft duidelijk de smaak te pakken en naar mijn mening – maar ik ben natuurlijk haar papa – doet ze dat ook heel erg goed. Ze is op haar gemak, spontaan, ad rem en oprecht. Helemaal zoals ik ze ken. En dan is het wachten om eens een programmavoorstel te krijgen waarmee ze zich kan bewijzen als presentatrice. Dat is echt wel haar ambitie, maar ze beseft ook dat ze eerst nog veel kilometers moet maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.