Onlangs kondigde Goedele Liekens aan dat ze de politiek wou verlaten, ondertussen heeft ze toch besloten om de Open VLD-lijst te duwen. De kans dat we de politica terug in de kamer zien is dus eerder klein. Wanneer Primo aan Goedele vraagt welke ontgoochelingen ze zoal heeft meegemaakt als kamerlid, haalt ze meteen een voorbeeld aan.

“Ik ben al vijf jaar bezig met het tegenhouden van de terugbetaling van niet-medisch noodzakelijke besnijdenissen bij jongens”, gaat ze van start. “Ik vind het niet kunnen dat de belastingbetaler daarvoor moet opdraaien. Ik krijg dat er niet doorgeduwd, hoewel het me de logica zelve lijkt. Die frustraties horen naar het schijnt bij de politiek.”

Goedele geeft aan dat ze zich tijdens haar termijn vooral heeft toegespitst op geweld tegen vrouwen. “Stalking, agressie, geweld, moord… Elke maand worden drie vrouwen vermoord door hun (ex-)partner, vaak na maandenlange terreur. Dat moeten we bij de wortel aanpakken. Verder wil ik dat ons ontwikkelingsgeld efficiënt wordt gebruikt door in te zetten op toegang tot moderne anticonceptie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.