Dina Tersago presenteert al twintig jaar met heel veel plezier Boer zkt Vrouw, zo kunnen we afleiden uit een interview in Primo.

“We maken soms een wezenlijk verschil in hun leven”, begint de presentatrice enthousiast te vertellen. “Wanneer ik hoor dat ze trouwen of kinderen krijgen, is die voldoening nog groter. Onlangs kreeg ik een kaartje van aardappelboer Kim en zijn vriendin Emi. Zij verwelkomden een zoontje, Nil. Ik heb hen natuurlijk meteen gefeliciteerd, waarop ze reageerden met: ‘Dankjewel, tante Dina!’ Door ‘Boer zkt Vrouw’ bouwen we een sterke band op met elkaar. Het voelt aan als één grote familie.”

Wanneer de reporter de vraag stelt of haar respect voor de boeren de laatste jaren gegroeid is, geeft Dina aan dat dit zeker het geval is. “Wat hen verbindt, is de passie voor hun job. Die is ook nodig, anders houd je het niet vol. En het levert mooie producten op. Daarom prijs ik die steeds aan. Omdat de boeren er heel hard voor werken, door weer en wind. De recente boerenprotesten vond ik daarom niet meer dan logisch. Ze zijn soms de wanhoop nabij. Laat ons hen alsjeblieft hun passie niet afnemen met al die regeltjes. Ik maak me daar zorgen om en hoop uit de grond van m’n hart dat er oplossingen komen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.