In april 2023 nam Jacotte Brokken officieel de fakkel over van weer-legende Frank Deboosere. Wanneer Het Nieuwsblad aan de weervrouw vraagt hoe die eerste dag verliep, geeft ze aan dat die heel tof en chaotisch was.

“Ik had de hele tijd een ploeg van Het Journaal achter me aan voor een verslag”, gaat ze van start. “Overal waar ik voor het eerst een weerbericht kwam doen, werd er veel kak aan gesmeerd. Gelukkig heb ik de gave niet te veel na te denken en me alles te laten overkomen. Daardoor blijf ik rustig.”

Ondanks de jarenlange band die het publiek met haar voorganger had opgebouwd, werd Jacotte toch meteen in de armen gesloten door de kijker. Op de vraag of ze dit verwacht had, vertelt de weervrouw dat ze zich vooraf had voorgenomen niet te veel belang te hechten aan de eerste reacties. “Al werd ik wel emotioneel van een recensie van Het Nieuwsblad. Ik las ze toen ik aan het einde van de dag naar de parking stapte.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.