Als ex-topsporter gaat Olivier Deschacht niet snel een uitdaging uit de weg, dit is vermoedelijk ook dé reden waarom de voetballer besloot om aan het populaire VTM-programma Special Forces deel te nemen.

De eerste proef bleek meteen erg pittig te zijn voor het selecte groepje bekende Vlamingen, ze werden namelijk meteen in een wel erg wilde zee gedropt.

“Dat was zwaar afzien”, gaat Olivier zuchtend van start in Dag Allemaal. “Ik heb meteen mijn limieten bereikt en ben een paar keer kopje-ondergegaan. ‘Als de instructeurs mij nu maar goed in de gaten hebben’, flitste door m’n hoofd… Gelukkig werden we goed ondersteund en zijn we er veilig doorgekomen. Mij hebben ze gered uit het water. Mocht die proef 100% verlopen zijn zoals vooraf besproken, zónder hulp van de instructeurs, dan had het voor sommigen slecht kunnen aflopen.”

Volgens de ex-voetballer bestond de kans dat er zeker vijf of zes deelnemers hadden kunnen verdrinken. “Ismaïl zeker, ik wellicht ook. De golven waren immens, die zogen je naar beneden. Zelfs bij de branding werd je teruggezogen. En ik was kapot na al dat zwemmen. Was het D-day in Normandië geweest, had de vijand ons zomaar dood kunnen schieten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.