Onlangs liet Goedele Liekens nog optekenen dat ze twijfelde om zich opnieuw verkiesbaar te stellen. Dit na de smeekbede van haar dochters om de politiek te verlaten omwille van de giftige sfeer in de Kamer, een vraag die de politica destijds ernstig overwoog.

In Dag Allemaal staat echter te lezen dat Goedele recent aan haar Instagram-volgers vroeg in welke tuinen ze haar verkiezingsbord zou mogen plaatsen. Daarmee lijkt haar vertrek uit de politiek dus toch nog uitgesteld te worden.

“Het was voor mij ook verwarrend”, gaat ze van start. “We moeten een kat een kat noemen: het gaat niet bijzonder goed met de liberalen. De kans om verkozen te worden is zeer klein. Dus vroeg ik me af: heeft het nog wel zin om mijn tijd en energie daarin te steken? Uiteindelijk liet ik me toch overhalen om als lijstduwer de partij te steunen. Als ik 25.000 voorkeurstemmen haal, zou ik nog verkozen kunnen geraken, maar dat wordt niet makkelijk.”

Afwachten dus wat de kiezer zal beslissen!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.