Axel Daeseleire lijkt de dag van vandaag steeds minder een acteur te zijn en zich meer en meer toe te spitsen op het presenteerwerk. Een erg jammere zaak vindt regisseur en producent Marc Punt.

“Axel is een heel goeie acteur met een enorme naturel”, gaat hij van start in Dag Allemaal. “Ik begrijp niet waarom hij zo weinig gecast wordt. Ik schrijf m’n scenario’s altijd op het lijf van mijn acteurs en Axel staat bij mij altijd op de shortlist. Omdat ik graag met hem werk en hem ook heel goed vind. Hij heeft iets streetwise, hij moet dat niet spelen. Blijkbaar vist de nieuwe generatie regisseurs in een andere vijver.”

Met de leeftijd zou het volgens de regisseur niets te maken hebben, aangezien acteurs zoals Koen De Bouw of Peter Van Den Begin wel veel gevraagd worden.

Toch ziet Marc Punt Axel ook graag bezig in zijn rol als presentator. “’Axel heeft een authenticiteit die een Tom Waes bijvoorbeeld ook heeft’, zegt hij. ‘Je gelóóft alles wat hij doet. Daarbij komt dat hij enkel meewerkt aan programma’s waar hij affiniteit mee heeft. Zo is Axel als grote verzamelaar erg geïnteresseerd in kunst en antiek, dus is ‘Eenmaal Andermaal’ helemaal zijn ding. Ook in spelprogramma’s zoals ‘Klopjacht’ of ‘Het Onbekende’ zit hij op z’n plaats.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.