Wanneer de reporter van Flair aan An Lemmens vraagt of de presentatrice bepaalde complexen heeft op gebied van uiterlijk, geeft An aan dat ze bewust is dat haar lichaam totaal anders is dan tegenover pakweg twintig jaar geleden.

“Maar toen apprecieerde ik mijn lichaam totaal niet”, gaat ze van start. “Terwijl ik nu al 43 jaar rondloop op die benen, mijn hart al die tijd al blijft pompen en dat lijf twee gezonde kindjes ter wereld bracht.”

Ann geeft aan dat ze het jammer vindt hoe de mens naar lichamen kijkt. “Zo kon ik me heel kwaad maken toen ik las wat er werd geschreven over Fien Germijns. Ik hoorde in een showbizzpodcast mensen vertellen dat zij zich door het ideaalbeeld onder druk liet zetten om te vermageren. Zelfs de goedbedoelde commentaar die zogezegd de kant van de bodypositivity trekt – want je hoeft in deze tijd toch niet meer af te vallen – is overbodig! Hoe iemand eruitziet, is totaal niet relevant.”

Mooi om te zien hoe An het durft opnemen voor haar collega’s.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.