Als Europees kampioen boksen verdiende Sugar Jackson in zijn glorieperiode goed zijn boterham, maar van zijn wedstrijdgeld blijft vandaag niets meer over. Hij moest zelfs zijn huis verkopen. En bijna een jaar geleden overleefde hij ook een zwaar verkeersongeval.

Maar dat hij ondanks al die tegenslagen bewonderenswaardig positief in het leven blijft staan, dat kunnen we zien in het nieuwe seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’ op Play4. Naar aanleiding van dat programma blikt hij in een gesprek met Story terug op zijn bokscarrière.

“Ik blik met veel trots terug op mijn carrière”, zegt Sugar. “Niemand kan me afnemen wat ik heb bereikt. Ik heb geschiedenis geschreven in de bokswereld. Ik was uniek. Ik ben zesvoudig Europees kampioen geweest, maar ik werd financieel wel ‘gepluimd’”, beseft hij. “Medewerkers gingen met mijn wedstrijdgeld aan de haal. Ik incasseerde in de boksring, zij in hun portemonnee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.