Van het cabaretviertal ‘Neveneffecten’, bestaande uit Neveneffecten is een Vlaams cabaretviertal bestaande uit Koen De Poorter, Jonas Geirnaert, Lieven Scheire en Jelle De Beule, hebben vooral die laatste drie inmiddels een succesvolle solocarrière uitgebouwd op vlak van televisie.

Iets wat ze te danken hebben aan een andere erg bekende tv-maker. Wat betreft hun tv-plannen werden de mannen van Neveneffecten immers op sleeptouw genomen door Bart De Pauw. Die liet hen destijds immers meeschrijven aan het tweede seizoen van ‘Het Geslacht De Pauw’, en samen maakten ze ook de komische reeks ‘Willy’s en Marjetten’.

Jonas Geirnaert liet zich over zijn ‘mentor’ in het verleden tijdens een interview eens ontvallen: “Jelle De Beule is er jarenlang van overtuigd geweest dat Bart De Pauw uit goud en chocolade bestond: zo hard keken we naar hem op”, citeert TV Familie hem. Helaas nam dit verhaal zoals iedereen weet intussen een wrange wending, aangezien Bart in opspraak kwam wegens grensoverschrijdend gedrag en hier ook voor werd veroordeeld.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.