In Dag Allemaal staat te lezen dat Lynn, de moeder van Christopher Timmerman, twee jaar geleden de vreselijke diagnose van jongdementie te horen kreeg.

Wanneer de reporter vraagt wanneer ze voor het eerst merkten dat er iets niet klopte, geeft Christopher aan dat er tijdens bezoeken geregeld verhalen werden verteld. “Als we daar dan wat later naar verwezen, wist mama niet meer waarover het ging. Dan zei ik: ‘Allez mama, ik heb dat daarnet verteld’, en dan begon ze te wenen omdat ze het echt niet meer wist.”

Lynn deed ook de boekhouding van haar echtgenoot en betaalde soms facturen dubbel. Oorspronkelijk dacht de neuroloog dat de vergeetachtigheid stress-gerelateerd was. Toen de familie voor een second opinion naar een andere dokter gingen, werden er drie maanden lang allerlei onderzoeken uitgevoerd, waarna het vreselijke verdict van jongdementie, meer bepaald alzheimer viel.

Gelukkig blijft de familie positief en willen ze nog zoveel mogelijk samen genieten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.