Urbanus verklapt in Primo dat hij tegen januari 2025 zijn nieuwe show graag af zou willen hebben. Hoewel de komiek nog steeds geniet van het optreden en het creatieve proces dat eraan te pas komt, geeft hij toe dat het allemaal niet meer zo simpel is als vroeger.

“Ik word 75. Mijn vingers zijn even soepel als Nina Derwael hare chauffageketel”, gaat Urbanus op zijn gekende manier van start. “Ik kan alles nog spelen, maar het is normaal dat dat niet meer zo soepel lukt. Daarom oefen ik enorm veel met mijn vingers.”

Sinds kort werkt de artiest ook met autocue. “Al vertel ik het publiek dat ik een enorme fan ben van tennis op tv. Iedereen denkt dat dat een autocue is, maar ik ben gewoon een tennismatch aan het volgen op het podium.”

Volgens Urbanus is het belangrijk dat hij steeds met zichzelf kan lachen. “Niet dat heel mijn tekst op die autocue passeert, gewoon de structuur van de show. Als ik één woord zie staan, ben ik weer vertrokken. Ik moet me daar toch niet voor schamen, hé? Moest het echt niet meer gaan, zou ik niet meer optreden. Ik ga daar niet staan sukkelen. Ik zit meer in met mijn stem. Als je een valling krijgt, is die naar de kloten. Dan sta je daar als Eddy Merckx met een kapotte knie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.