In een emotioneel interview in Het Laatste Nieuws vertelt Rani De Coninck over het verkeersongeval waarbij haar zus in 1986 op 23-jarige leeftijd het leven liet.

Wanneer de reporter van de krant vraagt hoe de presentatrice de dag van vandaag naar zichzelf in de spiegel kijkt, geeft Rani aan dat het ongeval van haar zus haar visie op alles heeft bepaald.

“Als ik in augustus weer mijn verjaardag mag vieren, ben ik vooral dankbaar dat ik ze mág uitblazen”, gaat ze van start. “Mijn ouders zijn 92 en 86 en ik ben blij dat ze er nog zijn, dat ze elkaar hebben en dat ze hun kleindochter hebben zien trouwen. Ik ben dankbaar voor elke dag dat ik ouder ben mogen worden dan mijn zus.”

Over haar uiterlijk is Rani eerder nuchter. “Ons uiterlijk? Dat is het leven niet, hè. Wees blij dat je leeft, dat je gezond bent. Dat is de essentie. En ja, ik wil er zo goed mogelijk uitzien, ik doe daar mijn best voor. Als mijn mama destijds boodschappen ging doen, deed ze lippenstift aan. En als ze naar een feest ging met mijn vader, keek ik toe hoe ze haar nagels lakte, zich opkleedde en schminkte. Jezelf verzorgen heb ik van haar meegekregen. We aten thuis altijd vers, nooit één pizza of één frisdrank. Mijn vader heeft tot drie jaar geleden met de koersfiets gereden. Ik kan me geen leven inbeelden zonder lichaamsbeweging. Ik wil fit zijn. Beweeglijk, met lichaam en geest. Dat vind ik belangrijker dan er ‘mooi’ uitzien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.