Het gebeurt niet vaak dat iemand het nieuws haalt door een moedervlek te laten verwijderen, een primeur waar Ruth Beeckmans als bij wonder destijds in geslaagd is.

“Die moedervlek was jaren mijn handelsmerk, dus ik had het eigenlijk wel kunnen verwachten”, gaat ze van start in Primo. “Maar ’t is waar, de commotie was groter dan ik had verwacht. Al is ze wel snel weer gaan liggen. Mensen zijn mijn ‘nieuwe’ gezicht ondertussen gewoon en ik ook. Ik ben alleszins blij dat ik de beslissing heb genomen na een half leven vol twijfel. Toen de dermatoloog me zei dat de plek nog groter zou worden, heb ik de knoop doorgehakt. Achteraf besefte ik dat het maar een futiliteit was in het hele verhaal van mijn leven.”

De actrice geeft aan dat ze gelukkig relatief weinig commentaar krijgt op haar uiterlijk. “Vroeger ging het wel eens over mijn moedervlek of mijn gewicht. Maar ik krijg gelukkig veel meer lieve berichten, daardoor glijden die negatieve makkelijk van me af. Je hebt altijd mensen die je niet leuk vinden. Wel, dan is dat maar zo. Ik blijf het vooral raar vinden dat volwassenen de nood voelen om anderen te kleineren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.