De namen Axana en Larissa Ceulemans doen vermoedelijk bij de meeste mensen geen belletje rinkelen, dit in tegenstelling tot hun groepsnaam Def Dames Dope. “Het is al een geweldig jaar geweest. Vorige zomer stonden we op Tien Om Te Zien, in april op I Love the 90’s en straks zijn we te gast op de Gentse Feesten”, vertelt het tweetal trots.

Daarmee lijkt Def Dames Dope helemaal terug als nooit tevoren, al geven de zusjes onmiddellijk aan dat ze eigenlijk nooit zijn weggeweest. “Mijn zus en ik zijn heel lang achter de schermen actief gebleven. Ik was jarenlang choreograaf bij K3”, verklapt Axana in Story “En ik stak shows in elkaar voor het Swingpaleis, had mijn eigen showballet en verzorgde de choreografie voor artiesten zoals Get Ready.”

Ondertussen zijn de dames al even de vijftig gepasseerd, wanneer de reporter vraagt of het optreden niet te zwaar valt, geeft Axana aan dat ze goede genen hebben. “Onze grootmoeder, die 98 is geworden, heeft tot haar laatste weken zelfstandig gewoond.” Larissa nuanceert op haar beurt dan weer dat ze geen vier optredens per dag meer aannemen. “Maar we kunnen nog een serieuze sprint trekken. De Romeo’s hebben ons ooit gezegd: ‘Het is geen cadeau om na jullie te spelen.’ Omdat we zo hyper zijn. Onlangs hoorde ik de mannen van Get Ready! zeggen: ‘Tja, het gaat allemaal zo goed niet meer…’ Huh?! Die zijn tien jaar jonger dan wij. Lang leve onze girlpower”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.