Urbanus, de godfather van de Vlaamse comedy wil nog één keer op tournee gaan voordat hij er officieel de brui aan geeft, zo lezen we in een artikel in Dag Allemaal.

Al stelt de komiek wel meteen zijn fans gerust dat het een afscheid van lange adem zal worden. Zo wil Urbanus nog enkele jaren op tournee gaan met zijn productie “Bes Tof”.

Geert Hoste heeft in ieder geval enkel maar lovende woorden voor de levende legende. “Destijds was hij een openbaring”, gaat de columnist van start. “Vlaamse comedy bestond niet, er was alleen maar kleinkunst. Cabaret, dat was iets van de Nederlanders. Op het brave Humorfestival in Heist zorgde hij in z’n eentje voor de totale ommekeer. Door hem raakte ik geïnteresseerd in humor.’ Hoe Geert z’n carrière inschat? ‘Met z’n geheel eigen stijl heeft Urbain de absolute top bereikt. Ook nu nog is hij ontzettend grappig, maar het publiek is veranderd, natuurlijk. We hebben een goede band, onder meer voor financieel advies belt hij me geregeld. Ik hoop dan ook dat hij tijdens z’n pensioen goed zal rondkomen. Als ik hoor wat Wendy Van Wanten en Hugo Sigal maar krijgen… Ik duim voor Urbain!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.