In Dag Allemaal lezen we dat Urbanus aan stoppen denkt. De komiek zou nog één keer graag een tournee willen maken met zijn nieuwe productie “Bes Tof”.

Al stelt de levende legende wel meteen zijn fans gerust dat het een afscheid van lange adem zal worden aangezien hij van plan is deze productie nog een aantal jaar te brengen in zowel Vlaanderen als Nederland.

Collega Jacques Vermeire wenst Urbanus vooral een mooie, korte afscheidstournee toe. “Dan is er snel meer publiek voor mij. Succes, maar ook weer niet te veel”, gaat hij grappend van start.

Eerst en vooral wenst Jacques zijn collega een goede gezondheid toe, ook over de tournee maakt de komiek zich weinig zorgen. “Een oneliner of sketch herhalen is nochtans zelden een goed idee voor een komiek in het theater, omdat die dan al snel afgezaagd lijkt. Of mensen zeggen dan dat het geen nieuwe show is. Maar Urbain heeft – dankzij zijn muzikale talent en liedjes – echte hits in de comedy. Hij kan moeiteloos een best of-tournee doen met zijn liedjes.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.