Gezinsgeluk dat heeft Yanni Bourguignon al een tijdje, samen met zijn verloofde Kelly heeft de acteur namelijk een dochtertje en sinds kort ook een flinke zoon. Maar ook op professioneel vlak ziet de acteur zijn dromen in vervulling gaan nu hij de rol van Jan mag gaan vertolken in de musical 14-18.

“De voorbije jaren kreeg ik regelmatig een telefoontje van de casting director of ik interesse had in een rol die ze mij wel zagen spelen”, gaat Yanni van start in Story. “Maar dan moet je nog altijd een test komen doen. Klopt het in het verhaal en met mijn tegenspelers? In het verleden is dat met 40-45, Daens en Les Misérables telkens op niets uitgedraaid. Tot nu dus.”

Met de rol in 14-18 ziet Yanni alvast een kinderdroom in vervulling gaan. “Ik vond gevechtshelikopters vroeger heel cool, maar met mijn bril was piloot worden in het leger sowieso uitgesloten. Ik zou het trouwens heel moeilijk hebben met het klakkeloos opvolgen van bevelen. Altijd moeten luisteren naar mensen die boven je staan… Peter Van de Velde speelt mijn sergeant in 14-18. Als die brult, krijg ik echt wel schrik.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.