De eerste editie van De Muziekshow werd onlangs ingeblikt in de Postelse Kaasboerin. Organisator Dennie Damaro riep het initiatief het leven in om ook de artiesten die we niet vaak op de Vlaamse tv zien, toch een kans te geven om zichzelf in de kijker te werken.

Dennie kon ook rekenen op enkele grote namen zoals Sergio en Jo Vally om mee hun schouders onder het project te zetten. Al lijkt Jo Vally eerder een afwachtende houding aan te nemen. “Gaat ‘De Muziekshow’ veel kijkers trekken?”, vraagt de zanger zich af in Dag Allemaal. “Als er maar twintig man kijkt, is het niet de moeite. Maar zoiets moet je tijd geven om te groeien en ik heb hoe dan ook respect voor mensen die iets ondernemen.”

Jo beseft echter wel dat het voor de gevestigde waarden steeds moeilijker wordt om op te boksen tegen al het jonge geweld van de nieuwe generatie artiesten. “Maar de generatie die mee geschiedenis heeft geschreven, mogen ze niet zomaar aan de kant schuiven”, geeft hij gedecideerd aan. “Nu, in juli mag ik mijn nieuwe single ‘Het is weer zomer’ brengen in ‘TOTZ’, dus ik ben blij”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.