In de rubriek Heb ik dat ooit gezegd?! van Primo confronteert het weekblad telkens een bekend persoon met uitspraken die hij of zij in het verleden gemaakt heeft. Dit keer is het de beurt aan Johan Verminnen die volgende uitspraak deed.

“Ik kijk graag naar de Tour. Zo’n renner ontsnapt, geeft alles en ziet af. De laatste kilometer beseft hij: ik ga alleen op de finish af. En dan vliegt hij en vergeet alle pijn. Die ontlading ken ik ook. Ik trap tot ik niet meer kan. Ik gooi mij overal roekeloos in.” Een quote uit 1995.

Ondertussen is Johan een dagje ouder geworden en stort hij zich niet meer overal in. “Vroeger wel. Ik ben nu veel fragieler en bedachtzamer. Als je zo oud bent, word je dat automatisch. Je gaat fysiek achteruit, waardoor je niet meer zo roekeloos bent.”

Wanneer de reporter vraagt wanneer de zanger voor het laatst all the way is gegaan, verwijst Johan naar zijn strijd voor muzikanten begin jaren 90. “Dat is wellicht mijn grootste heldendaad. Ik heb toen ook het statuut voor muzikanten herschreven samen met Frank Vandenbroucke, toen nog minister van Arbeid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.