Maarten Vangramberen blikt in Primo vol nostalgie terug op de zomers van zijn studententijd. Tijdens deze periode gaf hij namelijk zes weken sportkamp, een waar feest voor de sportieve journalist.

“Ik ben buitensportmonitor geweest en ik organiseerde avonturenkampen in de Ardennen: deathrides, kajaktochten, grottentochten, mountainbiken… Dat soort dingen”, gaat Maarten van start. “Voor het vroegere Bloso, nu Sport Vlaanderen, gaf ik ook muurklimmen. Maar die avonturenkampen, waarbij we buiten in een tent sliepen, waren echt geweldig.”

Maarten verklapt dat hij destijds ook nog een periode redder is geweest aan het meer van Rotselaar. Een job die iets minder spectaculair bleek te zijn dan Baywatch deed uitschijnen. “Daar had ik meer werk met het verzorgen van schaafwonden en wespensteken dan met het effectief redden van mensen uit het water. Of moest ik gewoon toertjes op het meer maken met een boot en voortdurend voor me uit zitten staren. Dat was veel saaier dan die kampen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.