Alice Toen nadert de mijlpaal van de 100 levensjaren, toch is de actrice nog steeds zelfstandig en vitaal.

Wanneer de reporter van Primo vraagt hoe de actrice ervoor zorgt dat ze een goede dag heeft, geeft ze aan dat het voornamelijk haar lichaam is die dat beslist. “Mijn ochtendritueel bestaat uit opstaan, me wassen en klaarmaken voor de dag. Daarna ga ik naar de keuken en geniet ik van een gezond ontbijt met vers fruit, yoghurt en granen. Niet zomaar iets, maar een speciale mix die ik bij de apotheek haal, met ook noten erin. Ik neem ook voedingssupplementen voor mijn botten, geest en geheugen.”

’s Middag kiest Alice ervoor om uitgebreid te eten omdat ze ’s avonds moeilijk een warme maaltijd kan verteren. “Als lunch serveer ik meestal versgemaakte soep. En sowieso eet ik meer vis dan vlees. ’s Avonds kies ik voor een lichte maaltijd op basis van gezond brood zoals speltbrood of maïs- brood. Elk halfjaar ga ik ook met vrienden mosselen eten in Sluis. Dat is een traditie. Ik moet nog 100 worden en de taarten komen al mijn oren uit. Het is te veel en te zoet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.