Sam Gooris heeft er een bewogen schoolcarrière opzitten, zo kunnen we opmaken uit een interview in Primo. “Op school kon ik mijn draai niet vinden. Ik heb van alles en nog wat geprobeerd, van bloemschikken tot technisch tekenen, maar niets kon me lang boeien.”

De zanger geeft aan dat hij op negen scholen heeft gezeten. “Ach, ik heb echt alles geprobeerd: tuinbouwschool inderdaad, en ook technisch tekenen. Hoe ik daarop kwam weet ik niet, want ik kon amper mijn naam mooi schrijven. Omdat het ’t meest artistieke was, zeker? Ik heb ook nog muzische vorming gevolgd in Antwerpen, maar ik kreeg daar dan ineens ook fysica bij. Dat was toch tamelijk moeilijk allemaal.”

Toch ging Sam graag naar school. “Maar stilzitten was niks voor mij. Ik heb ook nog op leercontract tv- en radioreparaties gevolgd. Ik dacht dat ik thuis bij de mensen dus tv’s en radio’s moest gaan repareren, maar het eerste wat ik moest doen was de auto wassen van de firmabaas. Mijn gedacht. ‘Ik ben niet aangenomen om in een wasserette te werken,’ antwoordde ik. Dat liep snel fout. Ik heb er geen vijf dagen gewerkt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.