In Primo lezen we dat Anja Yelles, de zangeres van de monsterhit De soep is aangebrand, al vijf jaar niet meer op een podium heeft gestaan omwille van knieproblemen. Toch geeft de zangeres aan dat ze nog niet gestopt is met zingen.

Leven van haar muziek kan Anja niet. “Ik werk al heel mijn leven als administratief bediende, ik heb een 4/5-job”, gaat ze van start. “Fulltime zangeres zijn, dat heb ik nooit gewild. Ik voelde zingen niet aan als werken, dus vond ik dat het mijn werk niet kon zijn.”

Sterker nog, Anja is blij dat ze van zingen niet haar hoofdberoep heeft gemaakt. “Ik denk dat veel artiesten vandaag de dag zwarte sneeuw zien. Ik dacht altijd: als ik een optreden heb is dat leuk, heb ik er geen, drink ik thuis wel een biertje en maak ik het daar gezellig. Net zoals mijn moeder ben ik altijd optimistisch en vrolijk. Ik ben een zondagskind. Zo voel ik me toch.”

Wanneer de reporter vraagt of Anja het fijn vindt dat ze nog regelmatig herkend wordt, geeft ze aan dat dit zeker het geval is. “Da’s erkenning, hé. Onlangs werd ik opgebeld door Eclips TV, of ik het zou zien zitten om een interview te geven voor het programma ‘Vlaanderen Boven’. Dat heb ik gedaan. Weet je, ik ben blij dat ze me niet vergeten zijn.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van happy247.be

* indicates required

Door Peter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.